Digitaliada – cel mai bun program de educație
7 aprilie 2017

Proiectul-pilot Digitaliada, al Fundației Orange, la care a contribuit și Fundația Noi Orizonturi, a primit premiul 1 la categoria Educație din cadrul Galei aniversare CSR Awards 2017 organizată pe data de 5 aprilie la București de CSRmedia.ro.

Un număr record de 124 de proiecte cu impact în comunități în 2016 au fost înscrise la Gală, 56 dintre ele fiind recompensate cu premii și mențiuni  al categorii precum „Campanii interne de CSR”, „Susținerea angajaților”, „Susținerea comunității”, „Mediu” sau „Educație”.  „Premiul este o mare bucurie, dar și o dovadă de încredere, Digitaliada fiind momentan la ediția pilot. Adevărații câștigători sunt elevii și profesorii din cele 10 comunități din mediul rural care au acces, prin Digitaliada, la resurse digitale de educație, care fac orele de matematică și Tehnologia Informației și Comunicării mai interesante. Era tehnologiei a adus o schimbare în ceea ce privește percepția elevilor cu privire la educație și școală. Sperăm ca acest proiect să continue să ajute copiii din mediul rural să aibă acces la conținut educațional digital, să-și dezvolte abilitățile și să le îmbunătățească rezultatele școlare”, a declarat Ioana Boc, Program Manager Fundatia Orange.

Digitaliada este un proiect -pilot de educatie digitala desfășurat de Fundația Orange în 10 școli din mediul rural pe parcursul anului școlar 2016-2017. Digitaliada propune o metodă de educație bazată pe aplicații și jocuri digitale menită să completeze metodele clasice utilizate la clasă cu resurse educaționale bazate pe tehnologie. Ȋn cadrul pilotului, cele 10 școli primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital, materiale suport pentru Matematică și TIC, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent. În cadrul acestui proiect, Fundația Noi Orizonturi a realizat 60 de planuri de lecții și a pregătit profesorii din cele 10 școli pentru a putea folosi la clasă metoda învățării prin experiență pe care o promovăm prin programele noastre.

Toate resursele digitale puse la dispoziție în pilot sunt disponibile gratuit pe platforma online Digitaliada.ro.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471