Curs VIAȚA pentru animatori centre de vacanţă

23 martie 2018

Ediția cu numărul 8 a Cursului VIAȚA de Animatori Centre de Vacanţă, acreditat Autoritatea Națională pentru Calificări, va avea loc în perioada 22-29 iunie 2018.

La finalul cursului participanții primesc o diplomă ce le permite să lucreze ca animatori în companii private sau organizații non guvernamentale; să pregătească desfăşurarea activităţilor în centre de vacanţă şi să planifice activităţi zilnice în cadrul unei tabere; să lucreze în domeniul ospitalității atât în țară cât și peste hotare.

Din 2010, când a fost lansat acest curs, Fundația Noi Orizonturi a instruit peste 100  de animatori, 60 dintre ei lucrând ulterior în VIAȚA – primul program de tabere de educaţie prin aventură din România, lansat în 1999 în stațiunea Straja și de care au beneficiat până acum peste 8.000 de tineri.

Când:

22-29 iunie 2018 (8 zile de curs: 25 ore teorie, 39 ore de practică, 4 ore examen)

Unde: 

Staţiunea Straja, judeţul Hunedoara

De ce:

1. Pentru că programul VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu – Project Adventure din Statele Unite ale Americii.
2. Pentru că vei experimenta activități outdoor – cursul de frânghii la joasă și mare înălțime, escaladă, orientare cu busola pe un traseu montan – sub directa supraveghere a unor traineri cu experiență de peste 10 ani.
3. Pentru că vei vedea practic ce înseamnă educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele.
4. Pentru că și participanții ne recomandă: „Cursul VIAȚA pentru Animator Centre de Vacanță mi-a prins tare bine, pentru că a făcut ordine în tot ce știam până atunci. Am învățat multe lucruri care mă ajută atât în viața profesională, cât și în cea personală, noțiuni despre buget, nevoile participanților sau importanța debrief-ului”, Bianca Doroftei, absolvent promoția 2016.

Cine: 

• Persoane cu studii medii, vârsta minimă 18 ani;
• Persoane care își doresc să învețe practic cum să pregătească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere;
• Persoane pasionate de educația nonformală și de lucrul cu tinerii și/sau persoanele defavorizate;
• Studenți  și masteranzi care doresc o formare profesională actuală și mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu dinamic.

Cum:

Înscrierea se poate face până la data de 1 iunie 2018 și presupune:
• Trimiterea documentelor de înscriere (formular de candidatură, CV, carte de identitate scanată, diploma ultimele studii absolvite scanată) la adresa ilie_popescu@fno.node-creative.com.

Odată trimise documentele, veți primi un mail de confirmare și pașii următori în procesul de înscriere.

  • Tarif standard: 1.100 RON (include cazare, 3 mese/zi, materiale de formare, echipament şi organizare pentru activităţile de escaladă, curs de frânghii, orientare cu busola, diplomă Autoritatea Națională pentru Calificări)
  • Reducere 5% pentru achitarea taxei de participare cu 2 săptămâni înainte de începerea cursului: 1050 RON
  • Reducere 10% pentru organizațiile care îşi înscriu cel puțin 3 reprezentanti la curs: 990 RON
  • Reducere 25% pentru colaboratori Fundației Noi Orizonturi (lideri, voluntari etc): 825 RON

Pentru mai multe detalii contactaţi:
Ilie Popescu
Director Programul VIAȚA, Fundaţia Noi Orizonturi
ilie_popescu@fno.node-creative.com
0721.213.883

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471