Cum construim relații pozitive între profesori și elevi

03/09/2018

Majoritatea profesorilor cu care lucrăm de 18 ani încoace, ne mărturisesc că prin programul IMPACT au reuşit să se conecteze mai bine cu elevii, să îşi îmbunătăţească relaţia cu aceştia, să îi înţeleagă şi să le răspundă cu adevărat nevoilor. De aceea, există multe cazuri de elevi care au dobândit mai multă încredere în ei şi în ceilaţi, lucru vizibil şi în rezultatele academice. Dar, cum ar fi să vedem aceste lucruri zi de zi în cadrul şcolii? Care sunt acele lucruri mici, prin care putem transfera această atmosferă de siguranţă şi încredere la clasă, chiar şi atunci când avem doar 50 de minute la dispoziţie, chiar şi atunci când lucrăm cu peste 30 de elevi în clasă?

Ei bine, oferim gratuit liderilor IMPACT programul „Cercul Siguranţei”, centrat pe interacțiunea profesor-copil, având la bază teoria atașamentului descrisă de John Bowlby.

Acest program a fost creat de trei terapeuti de prestigiu: Glen Cooper, Kent Hoffman si Bert Powell. Ei au adunat rezultatele a 50 de ani de cercetare in domeniul relatiei de atasament dintre parinti si copii si au creat Circle of Security, un program de educatie si consiliere special conceput pentru a veni in ajutorul parintilor si al copiilor lor.

„Circle of security”- program de educaţie şi consiliere recunoscut la nivel internaţional, a fost dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell, cercetători cu peste 50 de ani de practică în domeniul cercetării şi practicii psihologiei dezvoltării copilului.

Cursul este suţinut de Camelia Maianu, trainer acreditat COS-P și ​profesor de psihologie la Colegiul Harrisburg SUA. ​Pentru multe detalii despre programul COS, vizionați aici.

De ce?
Relațiile de atașament influențează succesul elevilor. Acest lucru este valabil și în relațiile de atașament copil-părinte, dar și cu profesorii lor. Studiile arată că elevii cu atașamentul sigur obțin rezultate școlare mai bune decât cei cu atașamentul nesigur. Atașamentul sigur este de asemenea asociat cu o mai mare capacitate de reglare emoțională, abilități sociale și dorința de a se angaja în provocări, dar și cu niveluri mai scăzute de ADHD și delincvență, fiecare dintre acestea fiind la rândul său asociate cu realizări academice mai bune. Aceste efecte tind să fie cu atât mai vizibile în cazul elevilor cu risc sporit. În contextul educațional actual, îmbunătățirea relațiilor profesor-elev nu este doar necesar, ci este o condiție esențială. Înțelegerea rolului atașamentului în sala de clasă va ajuta profesorii să fie mai eficienți, în special în cazul elevilor cu dificultăți.

Ce?

Echipăm 30 de profesori cu o ”hartă” care să îi ajute să recunoască nevoile elevilor și să răspundă în mod adecvat acestora, astfel încât să construiască și să mențină relații de atașament sigur.

Cum?

Parcurgerea materialelor din program presupune două zile de curs, în intervalul orar 10.00- 18.00, alături de un grup de maxim 12 persoane. Având în vedere că locurile sunt limitate, vă invităm să vă înscrieţi până în data de 16 Martie, ora 16.00, folosind acest link. Cursurile vor avea loc în 4 oraşe, după cum urmează:

  • Cluj Napoca: 24 Martie -25 Martie
  • Iaşi: 14-15  Aprilie
  • Lupeni: 21-22 Aprilie
  • Bucureşti: 5-6 Ma​i​

Locaţia va fi comunicată cu minim o săptămână înainte de începerea cursurilor.

În cazul în care înscrierile depăşesc numărul locurilor disponibile, ne rezervăm dreptul de a selecta participanţii în funcţie de răspunsurile primite în formularele de înscriere.

Fundaţia Noi Orizonturi împreună cu Organizatorii programului Cercul Siguranţei, asigură trainerul, materialele necesare organizării cursului, pauzele de cafea.Sunt aşteptaţi şi lideri IMPACT din alte localităţi, însă cheltuielile legate de transport şi de cazare vor reprezenta contribuţia participanţilor.

Aşteptăm cu drag înscrierile voastre!

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471