Selecţia proiectelor câştigătoare în cadrul competiţiei „Elevi de serviciu în folosul comunităţii III”

03/05/2018

Cu ocazia centenarului, Fundaţia Noi Orizonturi şi Consiliul Naţional IMPACT a lansat în 26 ianuarie cea de-a treia ediţie a competiţiei „Elevi de serviciu în folosul comunităţii” cu scopul de a scoate la lumină toate comorile locale ce sunt reprezentative pentru noi şi construiesc identitatea ţării.

Cluburile au luat foarte în serios această provocare şi au început să scotocească prin comunităţile lor. Ce au descoperit?

Clădiri de patrimoniu: cel mai vechi lăcaș de cult din România – Basilica paleocreştină din Niculiţel, judeţul Tulcea-  iar impacţii Passion For Change sunt determinaţi să o scoată la lumină prin: desfăşurarea unei campanii de advocacy, broşuri şi alte materiale de promovare cu scopul de a influența autoritatea locală să înființeze un centru local de informare turistică și un site propriu de promovare a obiectivelor turistice.

Tradiţii ale minorităţilor care înfrumuseţează comunitatea: Clubul LEGO din Zalău işi propune să identifice rețetele culinare aparţinând minoritătilor maghiare şi slovace și să le promoveze în cadrul unui festival culinar interetnic. Prin acest proiect clubul își dorește să includă și să promoveze comunități ale căror valori și tradiții nu sunt suficient cunoscute.

Meşteşuguri şi obiceiuri: scrisul cu pana de gâscă, confecţionarea iei tradiţionale, ţesutul, olăritul, etc.

Oameni care ne îmbogăţesc: Clubul Transcapatica din Petroşani îi va aduce în prim plan pe: AVRAM IANCU – a înotat parcurgând cursul Dunării de la izvor la vărsare în vara anului 2017; TOMA COCONEA – a participat la toate cele 8 ediții ale concursului RedBullXAlps, la fiecare ediție parcurgănd mii de km pe jos și în zbor cu parapanta; CERNAIANU CRISTIAN – Mont Blanc, Echipa de 10 a Jandarmeriei Române echipă care a început să pună tricolorul pe cele mai înalte 10 vârfuri din țară cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Cluburile ProDeo şi AREA tot din Valea Jiului ne vor ajuta să descoperim şi alte poveşti de viaţă.

Spaţii uitate şi redate comunităţii: Clubul Picselii din Călăraşi va reamenaja un vechi amfiteatru al oraşului pentru activităţi educaţionale şi de timp liber destinate tinerilor, Cluburile Români cu Normă Întreagă şi Pride of Petroşani vor schimba faţa unui parc din localitatea lor, într-un demers de advocacy.

….şi multe altele!

Fondurile adunate de cluburile IMPACT prin campania de 2% de anul trecut ne-au permis să acordăm câte o finanțare de 400 de lei celor mai bune 25 de proiecte înscrise la secţiunea IMPACT la puterea întâi şi câte o finanţare de 1000 de lei celor mai bune 4 proiecte înscrise la secţiunea IMPACT la puterea a doua.

Proiectele au fost evaluate o echipă formată din 10 evaluatori, staff al echipei Fundaţiei Noi Orizonturi şi membri ai Consiliului Naţional IMPACT.

Ataşat găsiţi lista câştigătorilor. Felicitări tuturor aplicanţilor şi mult succes în toate etapele acestui proiect!

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471