Am început înscrierile pentru cursul de animatori centre de vacanță

10 martie 2019

Aventură, energie și multă relaxare – acesta este Cursul VIAȚA de Animatori Centre de Vacanță pentru care am început oficial înscrierile astăzi!

Dacă vrei să lucrezi ca animator în companii private sau organizații non guvernamentale, să pregătești desfăşurarea activităţilor în centre de vacanţă, să planifici activităţi zilnice în cadrul unei tabere sau să lucrezi în domeniul ospitalității atât în țară cât și peste hotare, Cursul VIAȚA Animatori Centre de Vacanță este pentru tine. 

Cursul este acreditat ANC, iar cea de-a 9-a ediție are loc la stațiunea Straja din județul Hunedoara în perioada 29 mai – 6 iunie 2019

Din 2010, de când a fost lansat acest curs, Fundația Noi Orizonturi a instruit peste 100  de animatori, 60 dintre ei lucrând ulterior în VIAȚA – primul program de tabere de educaţie prin aventură din România. Tabăra VIAȚA a fost lansată în 1999 în stațiunea Straja și extins, ulterior, și în stațiunea Băile Tușnad, de care au beneficiat până acum peste 8.000 de tineri.  

Pe cine căutăm?

 • Persoane care își doresc să învețe în mod practic cum să pregatească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere;
 • Persoane  pasionate de educația nonformală și de lucrul cu tinerii și/sau persoanele defavorizate;
 • Studenți  și masteranzi care doresc o formare profesională actuală și mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu dinamic.
 • Persoane cu studii medii, vârsta minimă 18 ani;

De ce să participi:

 1. Programul VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu – Project Adventure din Statele Unite ale Americii. 
  2. Vei experimenta activităţi outdoor – cursul de frânghii la joasă şi mare înălţime, escaladă, orientare cu busola pe un traseu montan – sub directa supraveghere a unor traineri cu experiență de peste 10 ani.
  3. Vei vedea practic ce înseamnă educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele.
  4. Participanții ne recomandă: „Cursul VIAȚA pentru Animator Centre de Vacanță mi-a prins tare bine, pentru că a făcut ordine în tot ce știam până atunci. Cred că am învățat multe lucruri care mă ajută atât în viața profesională, cât și în cea personală, noțiuni despre buget, nevoile participanților sau importanța debrief-ului””, Bianca Doroftei, absolvent promoția 2016.

Cum te înscrii?

Înscrierea se poate face până la data de 1 mai 2019 și presupune:

Odată trimise documentele, veți primi un mail de confirmare și pașii următori în procesul de înscriere.

 • Tarif standard: 1.000 RON (includecazare, 3 mese/zi, materiale de formare, echipament şi organizare pentru activităţile de escaladă, curs de frânghii, orientare cu busola, diplomă Autoritatea Națională pentru Calificări)
 • Reducere 5% pentru achitarea taxei de participare cu 2 săptămâni înainte de începerea cursului:950 RON
 • Reducere 10% pentru organizațiile care îşi înscriu cel puțin 3 reprezentanti la curs: 900 RON
 • Reducere 25% pentru colaboratori FNO (lideri, voluntari, etc): 750 RON

Pentru mai multe detalii contactaţi:
Ilie Popescu
Director Programul VIAȚA, Fundaţia Noi Orizonturi
ilie_popescu@fno.node-creative.com
0721.213.883

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471