Conferința Internațională de Service-Learning la Cluj-Napoca

28 martie 2019

De 18 ani susținem învățarea prin proiecte de service-learning în școlile din România. Prin programe de formare pentru profesori, micro-finanțări, dezvoltare de  materiale educaționale sprijim anual peste 400 de profesori și peste 3000 de elevi să învețe prin această abordare educațională despre subiecte relevante și actuale din societatea noastră.

Anul acesta alături de Transylvania College, Universitatea Babeș-Bolyai cu și sprijinul și îndrumarea CLAYSS Argentina suntem onorați să găzduim Săptămâna Service-Learning, singurul eveniment de acest tip din Europa Centrală și de Est.

 

Activitățile incluse în Săptămâna Service-Learning

Această Săptămână de service-learning cuprinde următoarele evenimente:

1 A. Formare pentru Formatorieveniment ce urmează să fie confirmat – 2-3 iulie

1 B. Pedagogia de service-learning: training3-4 iulie (detalii:  https://www.globalsocialleaders.com/romania/)

2 Vizite în locuri unde s-au realizat proiecte de service-learning și la Întâlnirea părților interesate – 4 iulie

3 Conferința formatorilor și a mentorilor de service-learning – 5 iulie

4 Întâlnirea anuală a rețelei de service-learning din Europa Centrală și de Est – 6 iulie

Vom organiza prezentări și ateliere de lucru pentru participanții cu experiență diversă în dezvoltarea proiectelor de service-learning, cu participarea specialiștilor de top din America Latină și Europa.

 

Cine participă?

În perioada 2-6 iulie 2019 în România se întâlnesc reprezentanți ai școlilor, universităților, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor publice din România, Bosnia&Herzegovina, Kosovo, Slovacia și Croația pentru a întări capacitatea regională de a susține învățarea prin proiecte de service-learning, dar și pentru a consolida cooperarea cu Rețeaua Latino-Americană de Service-Learning.

Cu această ocazie, în data de 5 iulie 2019, vă invităm la Conferința Internațională de Service Learning, ediția a II a, care are loc anul acesta în România la Cluj Napoca. Este o oportunitate pentru școli și profesioniști în educație interesați de răspândirea pedagogiei service-learning pentru a strânge, a împărtăși idei și practici și a imagina viitorul proiectelor de service-learning în Europa Centrală și de Est.

Participanții vor fi reprezentanți ai tuturor nivelurilor de învățământ din țările din Europa Centrală și de Est (preșcolari, școli, universități, organizații ale societății civile și alte instituții legate de sectorul educațional).

 

Detalii înscriere

Conferința este gratuită, iar participarea se bazează strict pe bază de înscrieri prin completarea formularului de înscriere aici. Înscrierile au loc până în 31 mai.

Conferința va avea loc în limba engleză (cu traducere în limba română, dacă este necesar), iar aici găsiți mai multe detalii legate de agendă.

Din partea Fundației Noi Orizonturi vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii la adresa de mail: anamaria_boghean@fno.node-creative.com.

    Contact

    Sediul Central Lupeni

    Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

    comunicare@fno.node-creative.com

    0254 564 471