De ce să urmezi Cursul Strategii ale Învățării Experiențiale?

28 martie 2019

M-am redescoperit ca om, nu numai ca profesor.”

„…să fac în aşa fel încât elevii mei să nu uite să-şi pună întrebări.”

 

„Experiența participării la acest curs reprezintă pentru mine una dintre cele mai frumoase experiențe de viață, faptul ca s-a îmbinat foarte bine partea didactică cu partea umană a fiecăruia dintre noi, a fost un lucru care m-a motivat să merg până la capat. M-am redescoperit ca om, nu numai ca profesor.”

„Vă felicit pentru tot ce-ați reușit să faceți pentru noi, izbutind ca într-un mod grațios și subtil să ne scoateți din zone de confort.”

„Atmosfera de învățare creată de formator, valoarea cursului, profesionalismul formatorului, nota personală dată sesiunilor de formare, totul m-a făcut să mă felicit că am ales acest curs.”

Profesori Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Târgu Mureș

 

Fundația Noi Orizonturi oferă cadrelor didactice oportunitatea să aprofundeze concepte precumînvăţarea experienţială, învăţarea relevantă, procesarea învăţării, metode de învăţare experienţială: jocul, povestea, alte metode, dar și formarea de competenţe: analiza de nevoi, scop-obiective de învăţare, scop-obiective-metode, facilitare, evaluarea formativă, proiecte de învăţare.

Acest curs se adresează și ție: cadru didactic, profesor sau învăţător, indiferent de vechime sau grade didactice, care dorești să schimbi fundamental modul în care vei facilita învăţarea la clasă.

„Pentru mine a fost un parcurs început cu greu, cu incertitudini, cu întrebări care zi de zi s-au clarificat, s-au înseninat din ce în ce mai mult! Cu siguranță, tot ceea ce am învățat voi aplica la clasă.”

„Competența formatorului, modalitățile abordate pentru accesibilitatea cunoștințelor, aspectele practice, faptul că plec cu un bagaj de experiențe pe care să le folosesc în munca mea cu elevii, seriozitatea, dedicarea, implicarea formatorului și noua modalitate de a susține lecția la clasă sunt punctele tari ale acestui curs.”

„Această săptămână a fost una foarte eficientă și vă mulțumesc pentru profesionalism și răbdarea de care ați dat dovadă. Ceea ce am învățat, voi aplica la clasă cât mai mult și va fi sigur îndrăgită de elevii mei.”

Profesori Școala Gimnazială Gimn Liviu Rebreanu, Târgu Mureș

 

Ce înseamnă să fii Profesor experiențial?

Profesorul experiențial selectează experiențe de învățare adecvate, aduce în discuție probleme și provocări reale, co-creează cu elevii un mediu de învățare sigur, sprijină elevii să progreseze în învățare și facilitează reflecția. La finalul acestui curs vei putea să dezvolți propriile planuri de lecţie care au ca principiu de construcţie metodologia Învăţării prin Experienţă.

 

„Experiențele trăite aici sunt relevante pentru activitatea noastră viitoare, este unul dintre cele mai interesante și relevante cursuri la care am participat.”

                                                                                     Profesor L.T Mihai Eminescu, Cluj-Napoca

 „Am învăţat cum pot transforma toată teoria curriculumului românesc în practică, aplicativitate în viaţa de zi cu zi.”

Școala Gimnazială Avram Iancu, Timișoara

„Mi-ar fi plăcut să țină mai mult cursul, pentru că aș fi avut nevoie de mai mult timp pentru învățare și pentru atmosfera minunată de la curs, pentru plăcerea de a experimenta personal învățarea prin experiență într-un grup extraordinar, cu un formator de excepție”.

 

Cele mai relevante schimbări trăite/constatate au fost următoarele:

  • învățarea experiențială este mult mai eficientă, mai motivațională și cu rezultate evidente asupra beneficiarilor;
  • convingerea că metodele însușite nu pot să dea greș în perioada de aplicare/transfer; implicarea directă a elevului în activitatea de predare-învățare-evaluare; dorința de aplica la clasă cele învățate, îmbogățind demersul didactic.

                                                                                                           Profesori din Bistrița-Năsăud

 

Cursul este acreditat și echivalează cu 15 Credite Profesionale Transferabile.

Mai multe detalii: www.noi-orizonturi.ro/scoli/arhitectii-educatiei/cursuri/metodologia-invatarii-experientiale

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471