Noi Orizonturi pentru dezvoltarea turismului activ în Valea Jiului

O sursă de speranță pentru viitorul Văii Jiului este ECOturismul, reprezentat în special prin ciclismul montan. În Vale sunt mai multe zone de schi care dispun de gondole moderne, nevalorificate pe parcursul verii.

Studiile Asociației Internaționale de Mountain Bike (IMBA) arată că ciclismul montan a dus la diversificarea și reînsuflețirea economiei, în anumite zone. Valea Jiului poate fi una dintre ele, având potențialul de a atrage turiști din întreaga Românie și din toată Europa.

Prin proiectul ”Dezvoltarea turismului activ în Valea Jiului” arătăm cum ciclismul montan este o alternativă viabilă la turismul nișat, practicat în prezent în Valea Jiului. Fundația Noi Orizonturi Lupeni a amenajat în stațiunea Straja, primul și cel mai lung traseu fluid de coborâre din România, și continuă să dezvolte un sistem sustenabil de trasee de ciclism montan.

Echipa noastră a fost formată la Trail Building School, curs susținut de IMBA, experiența obținută acolo reflectându-se în calitatea traseelor de care vă puteți bucura vizitând Valea Jiului. Potecile de bicicletă de aici le puteți găsi pe portalul nostru www.jiuvalley-adventures.ro, alături de multe alte obiective turistice.

Te invităm să încerci primul traseu pe care l-am amenajat în stațiunea Straja încă din 2016:

 

Proiect susținut de SC E-Distribuție Banat SA și implementat cu sprijinul factorilor decizionali și a susținătorilor locali, ducând a o închegare a comunității locale în vederea transformării Văii Jiului într-o destinație turistică de interes național.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471