Consiliul Director

Dana Bates

Membru, în calitate de co-fondator al Noi Orizonturi

În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT.

În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi. De asemenea, este profesor la două universităţi americane, Northwestern (Iowa) şi Gordon College (Wenham, Massachusetts) şi Director al Programului Romania Semester. A absolvit în 1995 Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. În 2013 a devenit doctor în filosofie la University of MIddlesex, Marea Britanie, cu cercetarea intitulată „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach”.

danabrandi@new-horizons.ro

Brandi Bates

Membru, în calitate de co-fondator al Noi Orizonturi

Brandi Bates a studiat Limba şi Literatura Engleză la Colegiul Gordon din SUA, primind cea mai prestigioasă bursă oferită de acest Colegiu. Pe lângă alte cursuri pe care le-a urmat, Brandi împreună cu Dana au introdus în România conceptul de educaţie prin aventură, prin Programul Viaţa și au fondat Fundația Noi Orizonturi.

Înainte de nașterea celor doi copii ai lor, Brandi a fost director adniminstrativ al Noi Orizonturi și directorul Programului VIAȚA. Acum, Brandi continuă să adune fonduri și să comunice cu partenerii Noi Orizonturi în timp ce lucrează de acasă. Își împarte timpul între cursuri la domiciliu, advocacy pentru alăptat și, de curând, o campanie de alfabetizare timpurie numită Citim Împreună România/Reading Together Romania.

brandi_bates@new-horizons.ro

Anca Bahna

Membru

Anca este de profesie medic, dar adevărata vocație și-a găsit-o în mediul antreprenorial. De 20 de ani a dezvoltat alături de familie brandul MINIPRIX, dar și proiecte de agricultură ecologică, antreprenoriat social și educație non-formală. Din anul 2005 a sprijinit programele Fundatiei Noi Orizonturi și a colaborat la proiectele de educație antreprenorială și la programul „One Level Up”. Are două fetițe de 13 și de 5 ani, care o motivează să nu renunțe la visul său de a lupta, prin educație, pentru o lume mai bună.

Diana Certan

Membru

Diana Certan are 16 ani de experiență profesională în organizații non guvernamentale; expertiza sa este în management organizațional, management de proiect, dezvoltare modele și programe educaționale experiențiale (learn by doing), strângere de fonduri, evaluare programe, formator de formatori.

Diana este membru în jurii naționale și internaționale pentru ONG-uri și business-uri sociale. Începând cu mai 2015, Diana este director executiv – comunicare și fundraising pentru Organizatia Umanitara CONCORDIA. În perioada 2004-aprilie 2015, Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea modelului IMPACT și a mișcării naționale și internaționale IMPACT, în calitatea sa de manager al Fundatiei Noi Orizonturi.

Diana este Fellow Aspen Institute Romania (2011) primind și premiul Leaders of the Future: Grassroots Education, TED Ed Speaker (Romania) și s-a aflat în Top 100 Romani care schimbă lucrurile în România cu puterea ideilor sau prin exemplu, Foreign Policy Magazine Romania (2011).

diana.certan@concordia.org.ro

Gabriel Bădescu

Membru

Gabriel este profesor universitar de științe politice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și director al Centrului pentru Studierea Democrației. Este licențiat în matematică și sociologie, are un doctorat în sociologie, a fost bursier Fulbright la University of Maryland, College Park și a urmat specializări în statistică socială la University of Michigan, Ann Arbor. Agenția pentru Strategii Guvernamentale. Cercetările sale recente includ teme de socializare a tinerilor, democratizare, societate civilă, politici educaționale și scientometrie.

Patricia Otvos

Membru

Patricia s-a alăturat Consiliului Director al Fundației Noi Orizonturi în anul 2005, după o perioadă inițială în care a asistat activitățile acesteia în calitate de avocat. A fost inspirată de programele introduse de fondatori și a acceptat cu recunoștință rolul său de consilier. În prezent, Patricia este detașată de Oficiul Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde lucrează ca jurist.

A absolvit în 2017 cursul de Executive Master în International Law in Armed Conflict din cadrul Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights. Anterior a efectuat studii privind drepturile minorităților și protecția refugiaților la University of Oxford (1997) și a obținut diploma de master în drept internațional public la London School of Economics and Political Science (1999).

potvos@yahoo.com

Robert Bogdanffy

Membru

Absolvent al Northwestern College cu specializarea în Științe Politice, precum și al American Studies Program din Washington DC, Robert a lucrat în ultimii cinci ani pentru mai multe organizații din zona de Public Affairs, incluzând Clean Water Action din Minneapolis, MN și McGuireWoods Consulting din București.

Robert a început dezvoltarea personală și profesională ca participant în programul IMPACT, din orașul natal Petroșani, iar după terminarea studiilor s-a întors în România. Experiența sa după întoarcerea acasă include un internship la Oficiul Diplomatic al Primului Ministru. Din 2013 lucreză la McGuireWoods Consulting, ocupând actualmente poziția de Senior Associate Government Relations.

rbogdanffy@mcguirewoods.ro

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471