Dana Bates

Fondator & Director Executiv

În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT.

În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi. De asemenea, este profesor la două universităţi americane, Northwestern (Iowa) şi Gordon College (Wenham, Massachusetts) şi Director al Programului Romania Semester. A absolvit în 1995 Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. În 2013 a devenit doctor în filosofie la University of MIddlesex, Marea Britanie, cu cercetarea intitulată „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach”.

danabrandi@new-horizons.ro

Anca Gaidoş

Director Operațional

În 2007, Anca a dat startul curriculumurilor educaţionale pentru programul IMPACT, iar din 2013 s-a alăturat echipei Noi Orizonturi ca fundraiser şi manager de proiect pentru campania de Debit Direct. A preluat funcția de director operațional în anul 2015. Îi plac provocările şi crede în puterea educaţiei complementare școlii de a schimba oameni și comunități.

A lucrat timp de 20 ani în sectorul neguvernamental, în poziţii de dezvoltare de programe şi consultanţă organizațională și antreprenorială, în special dedicate mediului rural. Este recunoscătoare pentru experienţele bogate şi pentru oamenii frumoşi pe care îi întâlneşte în fiecare zi de lucru şi se bucură să pună umărul la dezvoltarea unor programe care schimbă noţiunea de educaţie în România.

anca_gaidos@fno.node-creative.com

Sorana Pogăcean

Coordonator programe de formare și dezvoltare

Sorana este parte a echipei Noi Orizonturi din 2009, când s-a înființat biroul de la Cluj. Printre responsabilitățile sale se numără pregătirea și livrarea programelor de formare pentru liderii IMPACT, susținerea cadrelor didactice din România să transfere metode experiențiale la clasă, dar și replicarea modelelor de tineret IMPACT și SKYE la nivel internațional.  Sorana crede în puterea tinerilor de a schimba lumea și de aceea este lider al unui club IMPACT de liceu, alături de care implementează proiecte de service learning. Transformările pe care le observă o motivează să lupte pentru a face școala un spațiu sigur, deschis și fertil pentru învățare.

sorana_pogacean@fno.node-creative.com

Laura Borbe

Specialist programe educaționale

Laura este profesor de discipline socio-umane din 1995, iar în 2008 a intrat în programul de formare al Fundației Noi Orizonturi și de atunci a rămas alături de organizație, lucrând ca voluntar al unui club IMPACT, ca trainer și consultant. Din 2015 s-a alăturat echipei Noi Orizonturi din Cluj. A lucrat și lucrează pe diverse proiecte, toate legate de o dorință personală – aceea de a contribui la schimbarea învățării, astfel încât elevii să o considere un proces relevant și plăcut.

laura_borbe@fno.node-creative.com

Maria Butyka

Coordonator resurse educaționale

Maria este alături de Noi Orizonturi din 2003, fiind parte din echipa care a dezvoltat, manageriat și replicat Programul IMPACT național și internațional. A început ca lider în tabăra VIAȚA, coordinator regional, după care 5 ani ani a fost Director de Program IMPACT. Din 2015 este responsabilă de componenta de continuă dezvoltare a modelului IMPACT și este formator în echipa națională și internațională de traineri, mentor și coordonator al anumitor component de învățare pe proiecte distincte. Maria are încredere în potențialul tinerilor și în capacitatea profesorilor și liderilor IMPACT de a utiliza metode cât mai potrivite pentru a-și dezvolta acest potențial.

maria_neagu@fno.node-creative.com

Mona Prisacariu

Coordonator Program Cooperare Internațională

Mona s-a alăturat echipei Noi Orizonturi la începutul anului 2018, pentru a ține legătura cu partnerii din țările care au adoptat modelul IMPACT/SKYE al fundației și promovează la nivel internațional educația de calitate, care pune în centru tinerii. Mona este activă în sectorul neguvernamental din 1999, trăind experiențe extraordinare în fiecare din organizațiile locale și internaționale în care a lucrat, de la facilitator comunitar în satele izolate din România, până la manager de programe pentru minorități. Timp de 7 ani a locuit în afara României, în Egipt, Tajikistan și Turcia, lucrând pe proiecte care promovează voluntariatul, împuternicesc comunitățile locale și apără drepturile femeilor.

monica_prisacariu@fno.node-creative.com

Ramona Cîmpean

Specialist programe educaționale și mentor

Și-a început parcursul profesional în 2007, odată cu intrarea în sistemul de învățământ ca profesor de geografie. După ce în anul 2009 s-a alăturat eforturilor Fundației Noi Orizonturi de a transforma învățarea  în școală într-o învățare relevantă prin implementarea programului educațional IMPACT în scoală, în 2012 s-a decis să se alăture oficial echipei, în calitate de formator și mentor pentru cadrele didactice. De atunci și până în prezent a colaborat cu profesori și directori din 70 de școli, oferindu-le suport în asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii și creându-le contexte pentru o experiență de învățare relevantă, care să contribuie la dezvoltarea lor profesională.

ramona_cimpean@fno.node-creative.com

Lidia Bondiuc

Manager rețea cluburi IMPACT

Lidia s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2013 şi coordonează reţeaua naţională a cluburilor IMPACT. A început în studenţie ca lider voluntar la un club IMPACT din Cluj, apoi ca trainer, coordonator local şi regional, iar de 3 ani este responsabilă de menţinerea legăturii cu liderii şi membrii IMPACT. Este responsabilă de crearea contextelor de învăţare continuă a cluburilor, organizând compeţiţii de proiecte, traininguri şi evenimente educaţionale pentru a dezvolta valori şi abilităţi pentru peste 3.000 de tineri. Crede în puterea educaţiei de a schimba societatea din rădăcini.

lidia_bondiuc@fno.node-creative.com

Maria Kovacs

Manager Proiect Școli conectate la comunitate

Maria s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2016, odată cu lansarea programului Școli conectate la comunitate, aducând experiența a peste 10 ani de activitate ca profesor și peste 15 ani de lucru în sectorul neguvernamental, în diverse programe și proiecte educaționale naționale și internaționale, vizând cu precădere îmbunătățirea competențelor de citit-scris și a abilităților de gândire critică, precum și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți.

maria_kovacs@fno.node-creative.com

Cătălina Szocska

Asistent Proiect Școli conectate la comunitate

Cătălina s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi în 2013 implicându-se în numeroase activități, cum ar fi coordonarea de cluburi IMPACT, recrutarea profesorilor voluntari, susținerea de traininguri la nivel național și internațional, organizarea de evenimente pentru profesori și elevi etc. Din 2016 face parte din echipa programului Școli conectate la comunitate, care sprijină dezvoltarea primei rețele de școli comunitare din România. Cătălina are mare încredere că Noi Orizonturi poate să aducă o schimbare a modului în care se petrece învățarea în școli, astfel încât elevii să găsească relevanța a ceea ce învață.

Anamaria Boghean

Asistent proiect GreenIMPACT

Anamaria coordonează și sprijină cluburile din proiectul GreenIMPACT, unde tinerii pun în valoare patrimoniul natural și cultural din ecodestinațiile în care locuiesc, pentru dezvoltarea ecoturismului. Anamaria s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi când s-a întors în țară, după 6 ani în care a studiat și a lucrat în Franța, în domeniul dezvoltării regionale și în Marea Britanie, într-un startup. Experiențele în domeniul educației pe care le-a avut în Franța, Rusia și Liban au determinat-o să își dorească să contribuie la o educație cu sens în România.

anamaria_boghean@fno.node-creative.com

Ilie Popescu

Manager Program VIAȚA

Ilie Popescu este membru al echipei FNO încă din 2001. El activează ca director pentru Programul VIAȚA și este specialist în programele de educație prin aventură ale organizației și manager pentru biroul din Lupeni. Ilie s-a specializat pe educației prin aventură, fiind calificat în inspecții și mentenanță pentru cursurile de frânghii. 
Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferă asistență tehnică pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA.

ilie_popescu@fno.node-creative.com

Adrian Albet

Coordonator Proiect CredoIMPACT

Adrian coordonează și sprijină cluburile din proiectul CredoIMPACT, desfășurat în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Romană – Episcopia Devei și Hunedoarei, Episcopia Caransebeșului și Asociația Tineretul Ortodox Român Iași. Valorificând experiența sa ca preot și profesor, Adrian a avut în vedere apropierea tinerilor de viața comunității, dar și a Bisericii, prin înființarea de Cluburi parohiale de tineret. Adrian activează în cadrul Fundației Noi Orizonturi încă din anul 2005, fiind alături de mai multe generatii de tineri impacți.

adi_albet@fno.node-creative.com

Andreea Băltărețu

Manager Proiect CredoIMPACT

Andreea s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2006, ca lider al unui club IMPACT din Valea Jiului. De-a lungul timpului a coordonat mai multe activități și programe pentru tineri și profesori, iar de anul acesta a acceptat provocarea de a lucra cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române pentru a dezvolta proiectul CredoIMPACT. Andreea crede în puterea tinerilor de a face bine și în puterea lui „împreună”. Își dorește o lume unde copiii și tinerii cresc frumos, în armonie cu ei înșiși și cu ceilalți și crede că Noi Orizonturi oferă cadrul pentru ca acest lucru să fie posibil.

andreea_baltaretu@fno.node-creative.com

Elena Pârvan

Asistent Proiect EcoTurism Valea Jiului

Elena este parte a echipei Fundației Noi Orizonturi încă din luna iunie 2014, când și-a început activitatea de coordonator local al cluburilor IMPACT din Valea Jiului. La scurt timp, aceasta a devenit asistent manager în cadrul unui proiect ce avea ca scop susținerea activităţilor de voluntariat structurate la nivel naţional. Felul său energic de a fi a determinat-o ca din vara anului 2016 să se dedice proiectului de promovare a turismului activ din Valea Jiului. De atunci și până în prezent, Elena a coordonat diferite proiecte prin care a evidențiat ideea în care crede cu tărie: revitalizarea socio-economică a Văii Jiului prin turism.

elena_parvan@fno.node-creative.com

Felipe Silva

Fondator & Director sala de cățărare Fără Limite

Felipe trăiește din 2013 în România, unde a ajuns prin intermediul Fundația Noi Orizonturi. În 2015, tot cu sprijinul Noi Orizonturi, a deschis sala de cățărat Fără Limite, care servește copiii defavorizați din Vulcan, Valea Jiului. Sala le oferă acestora un spațiu în care pot să se întâlnească zilnic și să participe la activități recreaționale sănătoase și le pune la dispoziție mentori și lideri care să le servească drept model. Pentru a fi incluși în program, copiii trebuie să vină la sală de cel puțin două ori pe săptămână, să participe la orele de citit organizate aici și să nu lipsească de la școală. Pentru a-i încuraja să practice acest sport, Felipe călătorește cu ei în toată țara, la competiții de juniori.

felipe_silva@new-horizons.ro

Janelle Silva

Administrator sala de cățărare Fără Limite

Janelle a ajuns în România prin programul Study Abroad al Fundației Noi Orizonturi, pe care a ajuns ulterior să-l coordoneze, chiar din Valea Jiului. Acum, ca mamă a doi copii, își ajută soțul, Felipe, în coordonarea și administrarea sălii de cățărat Fără Limite, deschisă în Vulcan și pusă în serviciul copiilor defavorizați din Valea Jiului. Janelle coordonează un program de educație parentală care își propune să conecteze copiii cu părinții și cu profesorii, și organizează un program săptămânal dedicat exclusiv fetelor – o noapte de cățărat între fete.

janelle_silva@new-horizons.ro

Cătălina Cobiltean

Manager Financiar

Cătălina s-a alăturat Fundației în 2019, cu mult entuziasm și curiozitate. Este economist cu experiență de 10 ani, expert contabil, trainer și implicată în activități de voluntariat dintotdeauna. A condus biroul local pentru o firmă de consultanță germană timp de 8 ani și a făcut schimbarea profesională spre sectorul ONG din dorința de a contribui cu abilitățile sale la un scop comunitar. O definesc echilibrul, calmul și armonia în toate aspectele vieții. La Fundația Noi Orizonturi se ocupă de managementul financiar al organizației, planificare și suport pentru implementarea bugetelor anual și pe proiecte și monitorizarea situațiilor financiare. 

catalina_cobiltean@fno.node-creative.com

Ibrian Cărămidaru

Specialist Financiar

Ibrian este economist și lucrează alături de Fundația Noi Orizonturi Lupeni din anul 2009, ocupându-se în principal de evidenţele financiare ale proiectelor biroului din Lupeni şi de dosarele de personal ale Fundaţiei. Ibrian este de asemenea expert contabil (membru CECCAR – HD din 2012) și asistent cercetător în inginerie și management la Universitatea din Petroșani.

ibrian_caramidaru@fno.node-creative.com

Ionuț Stupar

Specialist IT

Ionuț este administrator echipament IT în cadrul Fundației Noi Orizonturi din 2008 fiind atent la toate detaliile legate de web, construire de site, administrator pentru cloud-urile fundației sau administrarea echipamentelor pentru soluții software&cloud. Ionuț este la bază inginer fiind pasionat de lumea „IT”.

stuparion@fno.node-creative.com

Dave Nonnemacher

Director, New Horizons Foundation-USA

Dave este directorul Fundației Noi Orizonturi – SUA, cu sediul în Duluth, Minnesota. El a fost implicat în echipa fundației încă din 2003 și a pus bazele programului Romanian Semester, începând cu un program de studii de vară în străinătate, în 2005. Ca membru al echipei, a contribuit puternic la sprijinirea voluntarilor, proiectelor și a personalului în crearea de networking de calitate. Dave a fost întotdeauna recunoscător pentru ocazia de a susține organizația și programele deosebite ale FNO din România dar și la nivel internațional.

dave_nonnemacher@new-horizons.ro

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471