Fundația Noi Orizonturi

Inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc! La nivel național, Fundația Noi Orizonturi dezvoltă programe educaționale precum:

IMPACT – învățare prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii

VIAŢA – educaţie prin aventură

ȘCOLI COMUNITARE – cursuri de formare, facilitare, susținere financiară pentru școli

ARHITECȚII EDUCAȚIEI – cursuri, resurse și programe de formare pentru cadrele didactice

Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.

VIZIUNEA NOASTRĂ

O societate în care copiii și tinerii cresc în sol fertil, își împlinesc potențialul și îl folosesc pentru dezvoltarea comunității și lumii în care trăiesc. 

Credem în puterea transformatoare a educației experiențiale și în capacitatea educatorilor și a liderilor din organizații și comunități de a sprijini tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

 

Tinerii cu care lucrăm

Proiectele de serviciu în folosul comunității îi provoacă pe tineri să privească în jur, să identifice probleme și să găsească, singuri, căi de rezolvare a lor.

Ajung astfel tineri care se simt responsabili pentru comunitatea în care trăiesc.

Capabili de a-şi argumenta punctele de vedere şi de a lua decizii în favoarea celor din jur, pregătiţi să îşi asume un rol activ, cu încredere în forţele proprii, încrezători că împreună pot produce schimbare, conştienţi de procesul de dezvoltare personală prin care trec, tinerii ajung să înţeleagă voluntariatul ca pe o resursă; îi percep miza pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte provocările vieţii profesionale.

Profesorii cu care colaborăm

Cluburile IMPACT sunt coordonate de profesori dispuși să lucreze suplimentar cu elevii lor, în regim de voluntariat. Fără ei, transformarea tinerilor ar fi imposibilă. În urma coordonării cluburilor, liderii-profesori au experimentat ei înşişi schimbări importante: formarea unei atitudini mai deschise faţă de elevi, întărirea sentimentului că pot produce schimbări pozitive, creşterea eficienţei în munca de echipă (inclusiv la nivelul corpului profesoral) şi înţelegerea importanţei voluntariatului la vârsta adultă.

Pentru că au avut ocazia să-i probeze eficiența la club, liderii-profesori s-au simțit mai confortabil să folosească metoda experiențială și la clasă.

Iar reacția pozitivă a elevilor și rezultatele bune ne-au motivat să gândim un program de formare care să pregătească și alți profesori pentru o altfel de experiență de învățare.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471