CV Organizațional FNO

2000

Dana și Brandi Bates înființează, la Lupeni, Fundația Noi Orizonturi. În anul precedent fusese construit, mulțumită lor, primul curs de frânghii din România, la Straja, cu voluntari coordonați de Project Adventure USA.

A fost organizat la Straja primul Curs VIAȚA pentru Animatori Centre de Vacanță, care pregătește anual minim 15 persoane pentru a deveni animatori.

2002

Este lansat primul club IMPACT (numit atunci Kaizen), în sufrageria soților Bates.

2003

Este implementat un prim proiect de serviciu în folosul comunității – amenajarea unei toalete ecologice în Retezat. Reușita ne-a convins că IMPACT merită să devină un model replicat la scară mare.

2004

Se deschid primele 15 cluburi IMPACT în Valea Jiului, printr-un grant International Youth Foundation (IYF) dedicat replicării modelului IMPACT. În anul următor IMPACT a fost menționat în seria de bune practici „What Works in Youth Engagement”, a IYF.

2005

Sunt scrise primul Manual IMPACT și primul Curriculum IMPACT.

2006
Modelul IMPACT este replicat la nivel național în parteneriat cu Biserica Ortodoxă, prin deschiderea a 18 cluburi în 10 județe, mulțumită unui grant International Orthodox Christian Charities/United State Agency for International Development.
2007

Rețeaua națională IMPACT ajunge să numere 145 de cluburi, mulțumită unui grant NOKIA/International Youth Foundation.

Este primul an în care funcționează programul Romania Semester Abroad, prin care tineri studenți ai Colegiului american Northwestern au posibilitatea de a studia în România.

Se deschide biroul din București al Fundației Noi Orizonturi.

2008

Se înființează primele 50 de cluburi IMPACT în Cluj și se deschide biroul FNO Cluj-Napoca.

2009

Prima inițiativă de a introduce antreprenoriatul social în programul IMPACT, după o idee a Ancăi Bahna (MiniPrix) cu sprijinul unui grant Youth in Action.

Diana Certan devine primul manager al Fundației Noi Orizonturi. Pentru a înțelege mai bine organizația, se mută la Lupeni. 

2010

A fost formată prima comunitate de traineri IMPACT. În acest moment Noi Orizonturi colaborează cu 40 de formatori pregătiți să livreze cursuri centrate pe metode experiențiale.

A fost organizat la Straja primul Curs VIAȚA pentru Animatori Centre de Vacanță, care pregătește anual minim 15 persoane pentru a deveni animatori.

2011

Este construit, la Băile Tușnad, un curs de frânghii la joasă și mare înălțime; aici a fost organizată prima tabără VIAȚA pentru IMPACT.

2013

Modelul IMPACT este replicat la nivel internațional, cu ajutorul unui parteneriat cu World Vision.

Viața Tușnad primește premiul Erste Social Innovation.

2014

Este lansat modelul de antreprenoriat SKYE, dezvoltat și implementat la nivel internațional împreună cu World Vision.

2015

Este inaugurată, la Vulcan, pe Valea Jiului, sala de cățărare Fără Limite, proiect social al unui voluntar american realizat cu sprijinul Noi Orizonturi.

Programul Romanian Semester Abroad este votat, în America, în top 10 programe de educație în străinătate.

2016

În urma primei campanii de advocacy a Fundației Noi Orizonturi, Ministerul Educației modifică modul de implementare al programului Școala altfel.

Începe construcția unui nou curs de frânghii pe Valea Jiului, la Câmpul lui Neag.

Se lansează proiectul Școli conectate la comunitate, care marchează un nou tip de intervenție al Fundației Noi Orizonturi, la nivelul întregii școli.

Este organizată prima ediție a conferinței Arhitecții Educației – eveniment anual care își propune să ofere celor interesați de educație, în special cadre didactice, informații, idei, instrumente și procese eficiente de muncă.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471