Parteneri FNO


Programele Fundației Noi Orizonturi nu ar putea funcționa fără sprijinul financiar al celor care consideră oportun să se angajeze alături de noi în călătoria spre o Românie mai bună, transformată prin puterea educației.

Parteneri Strategici


De peste 15 ani, Ministerul Educației este partenerul de implementare la nivel național a programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi iar începând cu anul 2016, am promovat împreună noua metodologie pentru organizarea săptămânii Școala Altfel. Împreună cu Ministerul Educației Naționale am realizat Ghidul pentru implementare Școala Altfel.

În 2016 Noi Orizonturi a început implementarea proiectului „Profesori motivați. Tineri pregătiți pentru viață!”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acest proiect ne permite să ducem și în mediul rural programul IMPACT de educație prin serviciu în folosul comunității, prin deschiderea a peste 20 de cluburi de voluntariat în școli de la țară.

Începând cu 2013, World Vision International este principalul partener internațional care a preluat modelul educațional IMPACT și cu ajutorul căruia există acum cluburi IMPACT în 10 țări (Armenia, Albania, Australia, Bosnia, Burundi, Cambodgia, Georgia, Regiunea Kurdistan – Irak, Nepal, Palestina).

În parteneriat cu World Vision am dezvoltat un program educațional adaptat Skills and Knowledge for Youth Economic Empowerment (SKYE) care țintește tinerii de 16-25 ani, care urmează să intre pe piața muncii pentru a-i pregăti să-și construiască un trai mai bun și să participe activ la dezvoltarea comunităților lor. În 2017, curriculum SKYE a fost recenzat de către Child and Youth Finance International și a primit „Full Endorsement”. Programul IMPACT este recomandat de către Word Vision Internațional ca program cheie pentru dezvoltarea copilului și adolescentului în toate țările în care funcționează birouri naționale World Vision.

Alături de Noi Orizonturi din 2010, în calitate de partener strategic, Romanian-American Fundation a sprijinit atât replicarea la scară națională a modelului educational IMPACT, cât și dezvoltarea organizațională a fundației, astfel încât să poată identifica nevoile din sistem și să-și poată regândi intervenția în așa fel încât să răspundă acestor nevoi. În acest moment, RAF co-finanțează programul GreenIMPACT, o rețea de cluburi de voluntariat deschise exclusiv în localități cu potențial eco-turistic, care au drept scop inițierea și implementarea unor proiecte de conservare și valorificare a patrimoniului natural și cultural.

Înființată în 1926 în Flint, Michigan, cu o donație de 320.000 dolari, Mott Foundation are acum active de aproximativ 2,7 miliarde dolari, birouri în trei țări și colaborări cu organizații locale de pe toate continentele, cu excepția Antarticii. În 2016 pe lista Mott a ajuns și Noi Orizonturi, cu programul Școli conectate la comunitate, prin care ne propunem să construim, în doi ani, prima rețea de școli comunitare din România.

Campaniile de donații de la casele de marcat din magazinele Lidl din anul 2016 au dus la strângerea unui total de 810.000 de lei, suma pe care compania a suplimentat-o cu 410.000 de lei. Din dorința de a continua sprijinul acordat organizațiilor care dezvoltă proiecte în scopuri umanitare, Lidl a lansat în ianuarie 2017 o nouă campanie, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi. Inițiativa este activă în perioada ianuarie – martie 2017 și susține programul educațional IMPACT.

Sponsori


Susține componenta antreprenorială a programul GreenIMPACT pentru tineri din 25 de cluburi la nivel național.

Alături de Fundația Orange, Noi Orizonturi a contribuit la dezvoltarea programului pilot Digitaliada, pe parcursul anului școlar 2016-2017. Digitaliada propune o metodă de educație bazată pe aplicații și jocuri digitale menită să completeze metodele clasice utilizate la clasă cu resurse educaționale bazate pe tehnologie. Fundația Noi Orizonturi a construit 60 de planuri de lecție (câte 12 pentru fiecare an de gimnaziu) ca exemple de folosire la clasă a aplicațiilor și jocurilor digitale (digital game-based learning).

Susține componenta antreprenorială a programul GreenIMPACT pentru tinerii din cinci cluburi din Colinele Transilvaniei.

Grupul Enel deserveşte în România 2,8 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie, iar Enel Green Power deţine şi operează centrale de producţie a energiei din surse regenerabile. Grupul colaborează cu Noi Orizonturi din 2016, pe proiectul „Ecoturism în Valea Jiului”, care urmărește amenajarea de trasee de mountain bike în stațiunea Straja, marcarea traseelor și obiectivelor turistice locale (pe teren și cu sistem GPS), crearea unui portal online de promovare a Văii Jiului și dezvoltarea de competențe în domeniul ecoturismului și mountain biking-ului în rândul tinerilor din Valea Jiului.

Compania este parteneră în programul „Future School 2.0 – Școli conectate la comunitate” prin care susține 10 școli și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2018 – decembrie 2019.

A finanțat două proiecte prin care elevii din cluburile IMPACT au învățat despre comportamentele responsabile conduse de aprecierea față de producătorii locali și achiziții locale și au promovat modele pozitive ale Generației Z.

Primul eveniment ciclist de adunare de fonduri pentru educație din România, Ciclaton a inclus încă de la a doua ediție programul IMPACT pe lista de sa de cauze. În 2015 au fost finanțate cu bani adunați la Ciclaton peste 30 de proiecte de serviciu în folosul comunității, implementate de cluburile IMPACT în timpul Școlii Altfel. În 2016, Ciclaton a finanțat 50 de proiecte de serviciu realizate de cluburile IMPACT incluse în proiectul „Profesori motivați. Tineri pregătiți pentru viață!”.

Înființat în 2011, Rotary Cluj-Napoca Visio organizează anual un eveniment de adunare de fonduri intitulat „Musique à la carte”, iar în 2016 și 2017, banii adunați în acest fel au fost direcționați către sprijnirea programului educațional IMPACT. În 2016, 20 de cluburi IMPACT au fost sprijinte astfel să implementeze proiecte de serviciu în folosul comunității în timpul Școlii Altfel. Anul acesta, Rotary Visio și-a anunțat disponibilitatea de a sprijini lansarea primelor cluburi GreenIMPACT.

A susținut financiar implementarea programului „Școala Altfel” în 3 școli din România prin care acestea au devenit centre de pilotare a unui program integrat și coerent de educație pentru cetățenie economică utilizând metode specifice învățării non-formale.

Partener de implementare al proiectului Arhitecții Educației – 2017. A dedicat campania aniversară de 10 ani a Auchan în România pentru cauze educaționale, de mediu și sociale, iar Fundația Noi Orizonturi a fost aleasă organizația parteneră pentru cauze educație. Cu sprijinul Auchan România, 10 școli au primit un „Laborator de Joc și Citit Împreună” – cu dotări materiale și formare profesională pentru aproape 150 de cadre didactice.

A susținut pilotarea programului de educație prin atașament – Cercul Siguranței – versiunea adaptată pentru cadre didactice. 70 de cadre didactice au participat la program, iar în urma feedback-ului primit, Noi Orizonturi a preluat pentru România – programul COS -Classroom. https://www.circleofsecurityinternational.com/cosp-with-carers-welcome

Susținător al programelor de formare pentru profesori, a contribuit la formarea inițială a celor care au deschis primele cluburi GreenIMPACT în Colinele Transilvaniei și la formarea continuă a liderilor de cluburi IMPACT, la nivel național.

Susținător al programului IMPACT, compania a contribuit în realizarea unui proiect de implicare în comunitate alături de Școala Gimnazială, „Pavel Dan” din Tritenii de Jos, jud Cluj, și agenții Comunității din Tritenii de Jos.

Parteneri

Din 2011, este principalul ”abonat” al taberei de educație prin aventură VIATA. În fiecare an, toți copiii din școală își încep vacanța în Straja, la tabăra VIAȚA. Cu școala Montessori am învățat să adaptăm programele pentru copii cu vârstă mai mică și să descoperim că abilitățile și valorile pe care le promovează tabăra sunt universale ca vârstă.

Vitas se numără printre pionierii facilitării accesului micilor întreprinzători din România la finanţare bazată pe analiza capacităţii şi potenţialului şi nu a posibilităţii de acoperire cu garanţii reale imobiliare. Împreună cu Fundația Noi Orizonturi au construit proiectul „Școala pentru Antreprenoriat Verde”

Parteneri de Comunicare

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471