Fii parte la Diversitate!

Proiectul „Fii parte la Diversitate!” a adus împreună membrii a 8 cluburi IMPACT din opt regiuni ale țării, pentru a face o campanie națională antidiscriminare care a mobilizat mii de oameni din fiecare comunitate și alte câteva mii care au primit mesajul – acela de a respecta drepturile omului, diversitatea și de a dărâma prejudecăți. Prin intermediul metodelor oferite în proiect (Bibliotecă Vie și metode ale Campaniei Stradale) și a specificului acestora, membrii au ajuns mai aproape de oamenii din comunitate.

Schimbarea pe care ne-am dorit-o de la începutul proiectului a fost aceea ca tinerii din cele opt cluburi IMPACT să fie convinși și hotărâți de rolul lor important în a îmbrățișa și promova diversitatea, de a fi mesageri în rândul familiei, în școală, în rândul prietenilor asupra consecințelor discriminării și a excluziunii sociale.

Organizarea Bibliotecilor Vii a reprezentat un pas foarte important pentru ei de a se confrunta direct cu poveștile celor care au fost discriminați sau a celor care au ceva de spus pentru a arăta ce înseamnă diversitatea pentru fiecare. De altfel, au luat parte și la schimbarea sau trăirile arătate de cititorii veniți iar acest lucru i-a încurajat să vadă impactul a ceea ce ei fac și dorința de a continua.

Precum alții, Bianca Tatarcan (Club IMPACT “Miron Costin”, Iași) spune….”m-a învățat multe lucruri …cum să fiu ca și persoană cu cei din jur și să stiu să nu judec după aparențe . M-am dezvoltat eu personal , mi-am învins temeri cum ar fi vorbitul în public și mi-am făcut cei mai faini prieteni”.

Rezultate

Ne mândrim la final de proiect cu faptul că în proporție de 90% membrii IMPACT au fost parte din proiect de la început până la final înseamnă pentru noi că au fost motivați și că a fost util pentru ei să rămână. De altfel, dorința lor de a mai organiza un proiect împreună pe viitor dovedește perseverență și dorință de schimbare în continuare.

Proiectul a implicat:

Tineri cu vârste între 12 și 20 de ani, membri în cluburi IMPACT

Lideri de cluburi IMPACT

Orașe din țară

Luni de derulare a proiectului

Voluntari ai Asociației A.R.T. Fusion implicați

Cărți vii

* Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).
* Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și corenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471