Școala Altfel cu sens

Descriere curs

Cursul Școala Altfel cu sens! se adresează directorilor, consilierilor educativi, cadrelor didactice, profesori, învăţători, indiferent de vechime sau grade didactice, care doresc să planifice, organizeze şi proiecteze activităţile de învăţare din cadrul Programului Şcoala Altfel, utilizând strategii specifice învăţării prin experiență.

 Tematica se concentrează pe operaţionalizarea unor competenţe cheie precum:

  • planificarea orarului pentru Şcoala Altfel
  • evaluarea intereselor elevilor
  • proiectarea activităţilor de învăţare pornind de la interesele elevilor şi de la competenţele vizate de program
  • înscrierea elevilor la ateliere
  • evaluarea învăţării şi programului
  • colaborarea cu comunitatea

Cursul are o durată de 12 ore, care se vor desfăşura face-to-face, pe o perioadă de 2 zile.

Ziua 1– Organizare/ planificare/ parteneriate

Ziua 2– Proiectarea activităţilor de învăţare (ateliere din ofertă)

Recomandăm ca la acest atelier să  participe  atât conducerea şcolii, consilierul educaţional, alţi profesori/învăţători, părinţi, elevi, dar și alţi membri ai comunităţii care doresc să proiecteze activităţi de învăţare ce vor fi incluse în ofertă.

De ce să urmați acest curs?

Dacă doriţi să organizaţi programul Şcoala Altfel astfel încât să respecte Metodologia, să ţină cont de interesele elevilor, iar munca dvs să fie eficientă, iar ceea ce se învaţă în şi prin activităţile proiectate să poată fi transferate la clasă, pentru restul anului, atunci, cursul acesta vă este de un real folos.

La finalul acestui atelier echipa va avea un design de orar şi instrumentele necesare de evaluare şi planificare, dar și un design de atelier experiențial.

Detalii curs

Înscriere curs

Costul este de 1000 RON/curs.

Fiecare școală va desemna o echipă de coordonare a programului Școala Altfel care va avea în componența cel puțin o persoană din leadershipul școlii, consilierul educativ, un profesor, un elev și un reprezentant al comunității. Echipa de coordonare este responsabilă de mobilizarea colectivelor de elevi, profesori și părinți pentru a participa la curs și pentru a implementa programul Școala Altfel.

Recomandăm organizarea acestui curs cu cel puțin 3 luni înainte de săptămâna desemnată de școala  dumneavoastră pentru organizarea programului Școala Altfel.

Cum procedaţi: trimiteţi un email pe adresa laura_borbe@fno.node-creative.com denumirea şcolii, localitatea şi persoana de contact desemnată de şcoală. Formatorul sau persoana de contact a organizaţiei noastre vă va oferi informaţii, ulterior.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471