Animator Centre de Vacanță VIAȚA

Descriere curs

Din 2010, când a fost lansat acest curs, FNO a instruit peste 100 de animatori, 60 dintre ei lucrând ulterior în VIAȚA – primul program de tabere de educaţie prin aventură din România, lansat în 1999 în stațiunea Straja și extins, ulterior, și în stațiunea Băile Tușnad, de care au beneficiat până acum peste 8.000 de tineri.

La finalul cursului participanții primesc o diplomă ce le permite să lucreze ca animatori în companii private sau organizații non guvernamentale; să pregătească desfăşurarea activităţilor în centre de vacanţă şi să planifice activităţi zilnice în cadrul unei tabere; să lucreze în domeniul ospitalității atât în țară cât și peste hotare.

Cine:

• Persoane cu studii medii, vârsta minimă 18 ani;
• Persoane care își doresc să învețe în mod practic cum să pregatească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere;
• Persoane pasionate de educația nonformală și de lucrul cu tinerii și/sau persoanele defavorizate;
• Studenți și masteranzi care doresc o formare profesională actuală și mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu dinamic.

De ce să urmați acest curs?

1. Pentru că programul VIAŢA a fost proiectat şi construit de liderii mondiali în domeniu – Project Adventure din Statele Unite ale Americii.

2. Pentru că vei experimenta activităţi outdoor – cursul de frânghii la joasă şi mare înălţime, escaladă, orientare cu busola pe un traseu montan – sub directa supraveghere a unor traineri cu experiență de peste 10 ani.

3. Pentru că vei vedea practic ce înseamnă educaţia prin experienţă, rolul şi îndatoririle animatorului de centre de vacanţă, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur şi multe altele.

4. Pentru că și participanții ne recomandă: „Cursul VIAȚA pentru Animator Centre de Vacanță mi-a prins tare bine, pentru că a făcut ordine în tot ce știam până atunci. Cred că am învățat multe lucruri care mă ajută atât în viața profesională, cât și în cea personală, noțiuni despre buget, nevoile participanților sau importanța debrief-ului””, Bianca Doroftei, absolvent promoția 2016.

Detalii curs

Înscriere curs

Fundația Noi orizonturi organizeaza anual cursul de Animator Centre de Vacanță VIAȚA, în momentul în care există minim o grupă de 15 persoane înscrise şi confirmate.

Preț:

  • Tarif standard: 1.200 RON (include cazare, 3 mese/zi, materiale de formare, echipament şi organizare pentru activităţile de escaladă, curs de frânghii, orientare cu busola,  diplomă Autoritatea Națională pentru Calificări)
  • Reducere 5% pentru achitarea taxei de participare cu 2 săptămâni înainte de începerea cursului: 1050 RON
  • Reducere 100 lei/persoană pentru organizațiile care îşi înscriu cel puțin 3 reprezentanti la curs: 1100 RON
  • Reducere 25% pentru colaboratori FNO (lideri, voluntari, etc): 825 RON

Cum procedaţi:

Pas 1: Trimiteţi un email pe adresa: ilie_popescu@fno.node-creative.com

Pas 2: Veţi primi un mail de tip confirmare primire înscriere, din partea noastră.

Pas 3: La constituirea grupei (minim 15 persoane) veţi primi un email de informare care va conţine:

  • data şi ora începerii cursului,
  • informatii despre termenul şi procedura de plata.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471