Ca membru IMPACT activ, am primit oportunitatea de a participa în tabăra VIAȚA. Acolo am fost întâmpinată de o echipă de oameni formidabili, foarte bine pregătiți și bucuroși că aveam să fim în grija lor pentru următoarele 5 zile.

Activitățile, felul în care liderii ne ajutau să ieșim din zona noastră de confort, modul în care ne încurajam coechipierii care mai târziu ne-au devenit prieteni, mi-au ajuns la suflet.

Tabăra Viața nu este doar o tabăra de vară, este o experiență minunată care merită trăită și retrăită oricând se ivește ocazia. Ca dovadă – astept nerăbdătoare să ne vedem data viitoare!

Cosmina Zaha

Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea, a fost în VIAȚA în 2017

Prima dată am fost în VIAȚA la insistențele profesoarei mele de engleză. Ca să fiu sinceră, nu eram prea entuziasmată, mă gândeam că e doar o tabară de vară în care stai mai toată ziua în cameră pe telefon. Și n-a fost chiar așa.

Ce m-a surprins cel mai tare a fost plăcerea (și presupun că și calmul 🙂 ) liderilor de a ne scoate din zona noastră de confort, de a ne încuraja să parcurgem majoritatea elementelor în ciuda fricii și, bineînțeles, a văicărelilor unora dintre noi. Am învățat să lucrez în echipă cu oameni pe care abia i-am cunoscut, să prețuiesc natura și să o văd altfel.

Așa că am fost și a doua oară. Probabil că acum mulți se întreabă: „De ce ai merge într-o tabară în care faci aceleași activitați?” Păi, pentru ursul Baloo, pentru peisaj, pentru cântecele de pe munte, dar mai ales pentru oameni.

Ana Mihaela Ciocârlan

Școala Gimnazială „Carol I” Călărași, a fost în VIAȚA în 2016 și 2017

Tabăra VIAȚA nu e doar „o tabără”, este ceva mult mai mult de atât. Este o experiență de neuitat, o experiență în care te dezvolți, îți faci prieteni, dar cel mai important te cunoști pe tine, arătându-ți limitele (exact ca și în… viață).

Anul trecut a fost primul am în care am luat parte la activitățile organizate sus, în Straja. Am reușit să înțeleg cât de important este lucrul în echipă și faptul că într-o lume în care trebuie să înoți printre probleme, nu ești singur.

Am râs, am plâns, am trăit. Îmi amintesc fiecare moment cu acuratețe pentru că ele nu s-au impregnat în creier, ci în suflet. Iar ca să rezum în câteva cuvinte VIAȚA: lucru în echipă, empatie, zâmbet, voie bună, trăire.”

Ioana Alexandra Stănişor

Colegiul Național Matei Basarab, Râmnicu Vâlcea, a fost în VIAȚA în 2017

Tabăra VIAȚA e minunată! Am avut multe experiențe acolo, majoritatea în natură (jocuri, elemente în natură etc), care m-au ajutat să îmi depășesc zona de confort și să mă autodescopăr.

E o experiență pe care nu o poți uita și bineînțeles că aș vrea să mă reîntorc. Ești ca într-o familie acolo, acceptat, înțeles și ajutat. Tabăra VIAȚA e cea mai mișto! 🙂

Iulia Găldean

Colegiul National Teoretic „Mihai Eminescu” Petroșani, a fost în VIAȚA în 2017

Vreau să mă înscriu!

Ce spun formatorii?

Nu mi-am dat seama cât de multe lucruri îmi lipseau până am venit pentru prima dată în Tabăra VIAȚA. Aici am descoperit o a doua familie care a fost și este alături de mine la bine și la greu și mă inspiră să devin cea mai bună versiune a mea și, la rândul meu, să îi inspir pe alții.

Aici am învățat ce este compasiunea, curajul și prietenia adevărată. Încet, încet, am devenit tot mai responsabilă, mai perseverentă și sociabilă, am redescoperit spiritualitatea și conexiunea cu natura. La întrebarea „Ce înseamnă pentru mine Tabăra VIAȚA?” de obicei mă blochez, pentru că tot ce am trăit aici este atât de complex și de minunat, încât îmi este greu sa îmi găsesc cuvintele.

Pe scurt, când vin în Tabăra VIAȚA mă simt ca și când aș lua o pastilă cu fericire.

Cristiana Ștefoane-Ciobanu

Acest program a ocupat un rol foarte important în educația mea (și încă ocupă), e locul în care mi-am cunoscut cei mai buni prieteni și locul în care mi-am descoperit cele mai multe calități.

E un loc rupt de realitate, și nu mă refer la faptul că este în mijlocul naturii, departe de aglomerația orașului (dar e și asta adevărat), ci la faptul că ai parte de oameni de cea mai înaltă calitate, fie ei colegi de-ai mei, sau fie că sunteți voi, participanții. E un magnet acolo care atrage doar tipul ăsta de oameni. E locul care scoate tot ce e mai bun din mine și mi-aș dori să am ocazia în fiecare zi să fiu persoana care sunt acolo.

Acest lucru vi se datorează în primul rând vouă, copiilor, și nu știți cât mă bucur să vă văd și să vă revăd în fiecare an. Sunteți constant dornici de învățare, mă simt mereu utilă în preajma voastră și mă străduiesc să fiu un model pentru voi. Dacă ați trecut pe la noi, știți. Dacă nu, mi-e greu să vă explic cât de complet este programul nostru și cât de mare impact (pozitiv) are asupra oricui trece pe acolo. E ceva ce trebuie să faci în VIAȚA asta.

Theea Andreea Ursu

(alături de VIAȚA din 2016)

Cândva, într-o vară, m-am înscris la Cursul VIAȚA pentru Animatori Centre de Vacanță de la Straja. Nu știam în ce mă bag, nu știam ce mă așteaptă. Am terminat cursul și mi-am dorit să lucrez în tabără. Tot ceea ce a urmat apoi mi-a schimbat viața. Poate te întrebi cum. Tot ceea ce promovează tabără VIAȚA este învățarea prin experiență și prin aventură, noi ca lideri împingem participanții să iasă din zona de confort prin diferite provocări, ca mai apoi să învățăm împreună niște principii și valori care cu siguranță vor fi de ajutor mai târziu în viața de zi cu zi. Și din asta nu învață doar participanții.

Fiecare lider învață ceva nou de la participanții lui și din situațiile create. Pentru mine, tabără VIAȚA este un complex de experiențe inedite care îți arată cine ești cu adevărat. Sunt sigur că cei care vor vrea să vină în tabără vor vedea despre ce vorbesc, iar cei care au mai fost ne cunosc deja și ne e drag să îi primim de fiecare dată când vor să vină. Noi îi așteptăm cu drag și cu curiozitate. Curiozitatea de a afla lucruri noi de la fiecare în parte.

Alex Ardelean

Tabăra VIAȚA este locul unde am învățat cele mai multe despre viață. Locul unde am întâlnit cei mai faini și inspiraționali oameni din viața mea, este partea mea preferată din an, acele săptămâni de vară pe care le petrec alături de prieteni și de copiii care vin în tabără. Este casa mea.

Nu văd o alternativă mai bună prin care pot combina munca cu distracția, iar partea cea mai interesantă este faptul că munca noastră de lideri este foarte apreciată și are un impact imens asupra tuturor participanților. Este plăcut să știi că ai o contribuție importantă în modelarea caracterului copiilor și că ei, datorită acestui program, descoperă multe lucruri noi despre ei și despre cei din jur.

Nu cred că există participant care să spună că nu i-a plăcut sau că nu a învățat nimic. Când e vorba să povestesc despre tabăra VIAȚA îmi este greu, sunt atât de multe de spus, iar câteodată cuvintele nu sunt de ajuns, trebuie să trăiești experiența ca să poți înțelege toate sentimentele care te încearcă acolo.

George Cătălin Chiriță

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | și în Cluj-Napoca

comunicare@fno.node-creative.com

0254 564 471